9 februari 2019
14:00

Månsarps IBK HJ

Referat: IBK Husar HJ - Månsarps IBK HJ

Det blev en trevlig Lördag i fina Olsbergs Arena, med bra kringarrangemang från hemmalaget, och som grädde på moset vår största seger någonsin, om jag inte missminner mig. Trodde väl inte att man skulle få uppleva något sådant mer, när många av killarna snart är seniorer på riktigt.
När vi mötte Eksjö hemma var det ju en ganska krampaktig tillställning från våran sida. Vet att killarna då var välidgt resultatfixerade, och trodde att det skulle bli en s k överkörning. Men det blev ju endast 9-4, efter en ganska jämn tillställning.
Men idag tycker jag att vi bestämmer oss redan innan matchen. Bra snack i omklädningsrummet. Samt en bra inledning direkt också i matchen.
Även om vi efter 3:45 åker på en 2:a, så behåller vi lugnet. De har väl 1 bra avslut i PP, annars så var det ganska ofarligt.
Dock så är det ju 0-0, och vi kan ju åka på något mål bakåt.
Men efter 0-1 (08:30) genom Rasmus, så trummar vi på ännu mer. Första perioden slutar 0-4 till våran fördel.
Skotten är 4-10 till oss.

I andra pratar vi om att inte slappna av, och att fortsätta spela. Men Eksjö har bra sekvenser i början av perioden, men Arvid, gör en ritkigt bra dubbelräddning, då siffrorna är intakta. Och det är i början av perioden de har sina chanser.
De får en utvisning 04:18. Med 1 sekund kvar av PP gör vi 0-5, och sedan rullar det på.
Innan perioden är över står det 0-9. Vi vinner skotten i denna perioden med 21 - 3 !!. Arvid stod ganska sysslolös senare delen av perioden.

I tredje så öppnar vi oerhört starkt, 3 mål på 1,15. Så efter 02.19 är det 0-12.
Vi fortsätter i samma takt och har ett stort spelmässigt övertag. Kan t o m kosta på oss att missa en straff vid ställning 0-14.
Matchen slutar 0-17. Skotten i sista 1 - 18.
Totalt skott. Eksjö 8 - Månsarp 49.

Det som gör mig mest glad är hur matchen genomförs, vi spelar i 60 minuter. Det kunde lätt blivit så att man blir för kaxig och går bara för eget avslut. Visst fanns sådana tendenser ibland. Men killarna själva var snabba och påpeka det, innan vi ledare behövde rycka in.
Vi fick en hyllning av Eksjö efter matchen, att vi var ödmjuka under matchen, och ingen av oss betedde sig kaxigt. Detta är ju också oerhört glädjande.
En eloge till alla som spelade
Arvid höll nollan, räddade när han behövde. Andreas var bra stöttning vid sidan om
Joel, Edvin ( extra plus till Edvins´s fina ledaregenskaper), Martin, Oliver, där har vi 4 backar som både kan spela, och gå in och bryta tufft vid behov
Rasmus, Magnus, Mattias = Bra jobb av dessa killar, de är kanske besvikna över något uteblivet mål, men bra spel.
Gustaf, Viktor, Isac = Jobbade stenhårt hela matchen. Vi går bort oss totalt en gång i tredje perioden, och Eksjö är på väg att komma 3 mot 1, vem jobbar hem och bryter ? Jo Gustaf Hvirf, underbart att se
Calle, Elliot, William = nykomponerad tredje kedja som fick spela hela matchen. William gjorde sin första 2 tävlingsmål i denna serie. Elliot gjorde ett bra jobb som center, även om han själv alltid vill spela forward. Bra att du offrar dig för laget Elliot.
Supporterklacken, trevligt att se så många föräldrar som fortfarande tycker det är kul att följa killarna. Numerar har vi ju också en liten supporterskara ledd av vår gamle spelare Mathias Svensson i spetsen, de var givetvis med i Eksjö också.

Nu får vi avvakta resultat och se vart vi hamnar, det som skett innan är för sent att påverka. Och det som sker mellan andra lag är inget vi kan styra över heller. Men med 2 sista matcherna så har killarna visat hur duktiga de är.